Арабска леща чорба

Дата: 25.02.2002
Източник: Бон Апети
Арабска леща чорба
 
Необходими продукти:
1 глава лук
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. джинджифил
5-6 зърна кардамон
1 стрък целина
2 моркова
1/2 буркан стерилизирани домати
1 ч. ч. леща
1 к. ч. зехтин
2 скилидки чесън
1 ч. ч. замразен грах
 

Начин на приготвяне:
1
Арабска леща чорбаЛещата се почиства, измива се и се залива с 4 чаши студена вода.
2
Арабска леща чорба 2Вари се заедно с нарязаните морков (наедро), лук (наситно), целината и подправките.
3
Арабска леща чорба 3След като лещата омекне, се добавят нарязани надребно домати, сол, зехтин и варенето продължава още 20 минути.
4
Арабска леща чорба 4Прибавя се замразеният грах и се вари 10 минути. Преди сервиране кардамоновите семена се отстраняват.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.10.2013
Когато сложиш всички подправки и проявиш търпение те да се смесят, ммм, ароматът е възхитителен. Готвила съм този вариант на леща няколко пъти и продължавам да се изненадвам, колко вкусно ухае.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


324 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта