Арабска пита

Източник: Бон Апети
Дата: 07.06.2010
Арабска пита
 
Необходими продукти:
500 г брашно
1 пакетче суха мая
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
1 с. л. олио
олио за намазване


Начин на приготвяне:
1
Маята се поставя в малка купичка, поръсва се с половината захар, налива се малко вода и се оставя да шупне.
2
Брашното се пресява, поръсва се с останалата захар и солта и се разбърква. Добавя се шупналата мая, налива се олиото и 1–1 1/2 ч. ч. хладка вода и се размесва. Тестото трябва да е еластично и влажно. Оставя се да втаса за около 10 минути, след това още веднъж се размесва и се реже на малки парчета. Оформят се топчета, които леко се набрашняват и се разточват на дискове с дебелина половин сантиметър.
3

Пекат се на 240–250 градуса за кратко в намаслена с олио тава. Обръщат се през 3–4 минута. Когато са готови, се завиват в кърпа, за да омекнат.


 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: