Арабски емпанади

Дата: 09.07.2004
Източник: Бон Апети
Арабски емпанади
 
Необходими продукти:
3 глави лук (300–400 г)
1/2 пакетче суха мая (1/3 кубче прясна)
500 г брашно
3–4 стръка магданоз
черен пипер на вкус
1 ч. л. сол
1 ч. л. риган
лют пипер на вкус
3–4 щипки кимион
1 зелена чушка
3 домата
1 1/2 лимон
300 г телешка кайма
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Арабски емпанадиЛукът се нарязва наситно и към него се прибавят каймата и отцеденият лимонов сок.
2
Арабски емпанади 2Доматите се обелват, почистват се от семето и заедно с чушката се накълцват наситно. Поставят се при останалите продукти и се подправят с кимиона, лютия пипер, ригана, солта, черния пипер и наситнените листа магданоз. Плънката се размесва добре, покрива се с фолио и се оставя да престои 2–3 часа в хладилник.
3
Арабски емпанади 3Брашното се пресява, прибавят се маята и солта и се наливат 200 мл хладка вода. Меси се 10 минути, покрива се и се оставя да втаса 30 минути. Втасалото тесто се разточва на рулце, от което се режат малки топчета и се разточват върху набрашнена повърхност на тънки дискове.
4
Арабски емпанади 4С метален пръстен от тестото се отрязват кръгове, краищата им се намокрят и във всеки се поставя плънка. Затварят се така, че да се получат триъгълници, които се подреждат в предварително намаслена и набрашнена тава. Пекат се 20 минути в предварително сгорещена до температура 200 градуса фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
Росица коментира рецептата Постни мекици
Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта