Арабско реване

Дата: 25.09.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
1/2 ч. ч. царевично брашно
1 ч. ч. пшеничен грис
4 яйца
200 г кисело мляко
3 с. л. олио
1/3 ч. ч. кокосови стърготини
1 1/2 ч. л. бакпулвер
1 ч. л канела
кората и сокът от 1 портокал
кората и сокът от 1 лимон
1 щипка сол
за сиропа:
200 г захар
2 ч. ч. вода
2 с. л. мед
2 пръчки канела
2 лимони
3 с. л. бренди
 

Начин на приготвяне:
1
Арабско реване
Лимонът се нарязва на шайби и заедно с всички продукти за сиропа се слагат в касерола. Кипва се и се оставя да къкри 5 минути. Накрая се слага медът и сиропа се оставя да се охлади.

 


2
Арабско реване 2
Жълтъците на яйцата се отделят и се разбиват до побеляване с миксер.

 

 


3
Арабско реване 3
Към тях се добавя олиото, кокосови стърготини, царевичното брашно, пшеничен грис, киселото мляко, сокът и настърганите кори от лимона и портокала, бакпулвера и канелата. Бърка се с шпатула, докато се получи гъста смес.

 


4
Арабско реване 4
Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и се добавят към другата смес. Разбърква се внимателно с шпатула.

 


5
Арабско реване 5
Сместа се изсипва в кръгла форма (26 см), поктита с хартия за печене. Пече се в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за 40 минути.

 


6
Арабско реване 6
Когато реването е готово още горещо се надупчва с клечка за зъби и се сиропира с охладения сироп. Оставя се в хладилника за една нощ преди да се разреже.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


193 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта