Аранчини със сос „Маринара“

Оризови топчета
Източник: Denitsa Petkova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 04.02.2016
Аранчини със сос „Маринара“
Аранчини със сос „Маринара“
Аранчини със сос „Маринара“
Аранчини със сос „Маринара“
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. ориз
1/2 ч. ч. настъргано сирене „Пармезан“
3 яйца
8 малки топки сирене „Моцарела“
1 ч. ч. галета (едра)
олио за пържене

за соса „Маринара“:
2 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
700 г домати (от консерва)
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1/8 ч. л. черен пипер
1/4 ч. л. лют червен пипер (по желание)



Начин на приготвяне:
1
Оризът се сварява и се оставя да се охлади. След това се смесва с настъргания пармезан и едното яйце в голяма купа, като се разбърква с ръце.
2
От сместа, с ръце се оформят топчета (аранчини) и във всяко се слага топче моцарела.
3
Разбийте останалите две яйца. Потопете всяко от оризовите топчета (аранчини) първо в разбитите яйца, а след това в галетата, като изтупате излишното количество.
4
Загрейте достатъчно количество олио за пържене в голям тиган, на умерен огън. Пуснете две или три оризови топчета (аранчини) в тигана и ги изпържете до златистокафяво.
5
Извадете готовите аранчини с решетъчна лъжица и ги оставете в голяма чиния, върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Посолете ги веднага, след като ги извадите от тигана.
6
За да приготвите соса загрейте тенджера на умерен огън. Налейте зехтина и изчакайте около 1 минута, за да се загрее. Добавете наситнения чесън и го оставете да се задуши за 2 минути, като разбърквате постоянно, докато чесънът стане златистокафяв.
7
Добавете намачканите домати, солта, черния пипер, захарта и лютия червен пипер, като разбърквате постоянно, за да може всичко да се смеси добре. Оставете соса да се задуши за около 7 минути, като от време на време разбърквате. Може да добавите още сол, черен пипер и захар на вкус.


Съвет:
Сервирайте аранчините топли, гарнирани с топъл сос „Маринара“.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: