Арменски хляб „Матнакаш“

Дата: 27.09.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 ч. ч. брашно
1 пакетче суха мая
1 с. л. сол
1 с. л. зехтин
2 ч. ч. топла вода
зехтин за намазване
за намазване на тестото:
2 пакетчета черен чай
2 с. л. захар
200 мл вода
 

Начин на приготвяне:
1
Арменски хляб „Матнакаш“
В купа се смесват сухите съставки, слага се зехтина, налива се водата и се меси до получаване на меко еластично тесто.

 


2
Арменски хляб „Матнакаш“ 2
Oставя се в намазана със зехтин купа да втаса за около 1 час.

 


3
Арменски хляб „Матнакаш“ 3
На котлона се слагат продуктите за намазване и се оставя течността да се редуцира, докато се получи количество около 50 мл.

 


4
Арменски хляб „Матнакаш“ 4
Тестото се разделя на две части, на които се придава овална форма. Слагат се в намазнени със зехтин тави (големи и плоски), оставя се да починат 30–40 минути, покрити с кърпи.

 


5
Арменски хляб „Матнакаш“ 5
След това краищата им се завиват леко навътре, с ръце се оформя борд, а с нож се правят ромбчета върху повърхността на тестото. Намазва се с редукцията от чая.

 


6
Арменски хляб „Матнакаш“ 6
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 25–30 минути.


 




Съвет: От тези продукти се приготвят 2 хляба.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


235 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта