Ароматен ориз "Басмати"

Дата: 01.12.2007
Източник: Бон Апети
Ароматен ориз
 
Необходими продукти:
400 г ориз "Басмати"
40 г краве масло
5-6 скилидки чесън
1 глава лук
1 с. л. настърган джинджифил
 

Начин на приготвяне:
1
Ароматен ориз Оризът се изплаква шест пъти, за да се отстрани нишестето.
2
Ароматен ориз Залива се с гореща вода и се оставя да престои около 10 минути.
3
Ароматен ориз Лукът и скилидките чесън се нарязват наедро и се задушават в загрятото масло, като се посоляват леко.
4
Ароматен ориз Прибавя се настърганият джинджифил.
5
Ароматен ориз Сипва се оризът заедно с водата, в която е киснал.
6
Ароматен ориз Долива се малко вода и оризът се оставя да къкри на тих огън, без да се разбърква, до кулинарна готовност.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.07.2016
Ароматен ориз Басмати с кедрови ядки, стафиди, куркума и агнешки ребърца :-))))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта