Ароматни пълнени картофи

Дата: 14.01.2016
Източник: Джани
ТИТЛА: Чирак
Ароматни пълнени картофи
 
Необходими продукти:
6 големи картофа
1 глава лук
100 г шунка (бекон или колбас по избор)
200 г печурки
100 г кашкавал
30 г краве масло
топено сирене
чубрица, сол, червен и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите се измиват много добре и се сваряват до полуготовност, без да се белят.
2
Отрязва се малко капаче по дължината на всеки картоф и вътрешността се издълбава с малка лъжичка.
3
Плънката се приготвя като първо се запържва лукът, след това нарязаните гъби и шунката, подправките и накрая част от издълбаните картофи.
4
Във всеки картоф слагаме малко парченце масло и посоляваме на вкус.
5
Пълним картофите с плънката и добавяме още малко масло.
6
След това затваряме картофите с капачетата и завиваме всеки картоф в алуминиево фолио.
7
Печем катофите 25 минути в умерено загрята фурна.
8
След това фолиото и капачетата се отстраняват.
9
Картофите се поръсват с настърган кашкавал и се допичат за още 5 минути.
10
Сервират се топли, поръсени със ситно нарязан копър или магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта