Аспержи по милански

Дата: 20.05.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 връзка зелени аспержи
60 г сирене „Пармезан“
40 г краве масло
2 яйца
2 с. л. червен винен оцет
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Аспержи по миланскиАспержите се почистват и се варят 3–4 минути в подсолена вода – трябва да останат леко твърди в средата.
2
Аспержи по милански 2Изваждат се и се запържват за кратко в половината масло, като се овкусяват със сол и черен пипер.
3
Аспержи по милански 3Яйцата се пошират във вода под точката на кипене с оцет. Пармезанът се настъргва.
4
Аспержи по милански 4Останалото масло се загрява, докато стане с кафяв цвят и аромат на ядки, и се прецежда.
5
Аспержи по милански 5Аспержите се сервират с настърган пармезан, поширано яйце и кафяво масло. Поръсват се с черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.07.2016
За пръв път готвя, а и честно казано за пръв път ям аспержи. Смятам, че си заслужава човек да опита.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта