Аспержи с пикантен „Холандез“

Дата: 17.03.2010
Източник: Бон Апети
Аспержи с пикантен „Холандез“
 
Необходими продукти:
600 г аспержи
сол и бял пипер на вкус
250 г краве масло
1 ч. л. сос „Уорчестър“
1 ч. л. чили сос („Табаско“)
1 ч. л. оцет
4 жълтъка
1 кубче зеленчуков бульон
3 с. л. зехтин
сусам за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Аспержите се белят от основата до пъпката в горната част и се бланшират за 4–5 минути в разтвореното в 500 мл вода кубче бульон.
2
Маслото се разтопява и на тънка струя се добавя към жълтъците при непрекъснато разбиване с телена бъркалка или вилица.
3
След това сместа се вари на водна баня около 5–6 минути, като се разбърква непрекъснато. Готовият сос се оттегля от огъня, добавят се чили сосът и „Уорчестър“ и се овкусява със сол и пипер.
4
Аспержите се заливат със соса и се запичат 2–3 минути в предварително сгорещена до 220 градуса фурна. Преди сервиране се поръсват със сусам.
 
 
Съвети:
Друг вариант е да се сервирате сосът отделно в купичка.
Сосът е много подходящ и за пилешко и патешко месо.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта