Азиатска фюжън яхния

Дата: 01.07.2004
Източник: Бон Апети
Азиатска фюжън яхния
 
Необходими продукти:
2 глави червен лук
4–6 с. л. кокосови стърготини
10 дребни пресни картофа
450 г броколи
150–200 г кашу
200 г сварен нахут
2 дафинови лист
1 ч. л. куркума
1/2 ч. л. канела
2 ч. ч. ориз
1,5 л прясно мляко
3 с. л. соев сос
50 г джинджифил (1 ч. л. сух)
3 моркова
3 зелени чушки
6 с. л. олио
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. синапено семе
5 люти червени чушки
3 скилидки чесън
100 г фъстъци
лимонов сок на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Азиатска фюжън яхнияДжинджифилът и 1/4 от лука се нарязват наситно, морковите и останалият лук – на ивици, чушките – надребно, картофите - на колелца. Фъстъците се смилат, чесънът се наситнява.
2
Азиатска фюжън яхния 2В дълбок тиган се загрява олиото, поръсва се с кимион и синапено семе, поставят се почистени от семето 2 люти чушки. Запържват се за 30 секунди, добавя се нарязаният на ивици лук, след 2–3 минути се слагат морковите, чушките, джинджифилът, чесънът, фъстъците, соевият сос, 1/2 от прясното мляко, 1/2 от кокосовите стърготини и картофите. Разбърква се.
3
Азиатска фюжън яхния 3Налива се останалото прясно мляко, огънят се намалява, слагат се броколите и се бърка бавно. Прибавят се кашуто, кокосови стърготини, свареният нахут, дафиновите листа, куркумата, канелата и останалите 3 люти чушки и се оставя да ври, докато се получи гъст сос.
4
Азиатска фюжън яхния 4Сервира се със сварения ориз, като върху него се поставя нарязаният наситно лук, който предварително се полива с лимонов сок.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта