Азу по татарски

Традиционно татарско ястие с месо, зеленчуци и сос
Източник: Бон Апети
Дата: 30.10.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г телешка плешка
600 г картофи
2 глави лук
2 скилидки чесън
200 г кисели краставички
50 г стафиди
300 г доматено пюре
2 ч. ч. зеленчуков бульон
80 мл олио
1 щипка захар
4 стръка магданоз за украса
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Азу по татарски

Месото се нарязва на кубчета и се запържва в 30 мл от олиото, до златисто.


 


2
Азу по татарски 2

Лукът се нарязва на ивички и също се добавя в съда. Налива се бульонът и ястието се оставя за 2 часа да къкри на умерен огън, под капак.


 


3
Азу по татарски 3

Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Подсушават се върху кухненска хартия и се запържват в останалото олио, до златисто, но до полуготовност.


 


4
Азу по татарски 4

Киселите краставички се нарязват на едри кубчета. Слагат се при месото, заедно със стафидите, доматеното пюре, сол и черен пипер. 


 


5
Азу по татарски 5

Накрая се прибавят запържените картофи и наситнените скилидки чесън. Прибавя се захарта и се оставя на котлона да къкри под капак за още 1 час. Ястието се поднася топло.

 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2017
С пилешко месо.
1.
Изпрати
лично съобщение

09.09.2014
Ако е със свинско времето за готвене няма ли да се намали?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: