Бадемово руло

Дата: 08.04.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
400 г брашно (+ за разточване)
200 г извара
100 мл прясно мляко
80 г краве масло
80 г захар
1 яйце
1 жълтък
1 1/2 ч. л. бакпулвер
кората от 1 лимон
за пълнежа:
200 г сурови небелени бадеми
1 белтък
100 г захар
100 г заквасена сметана
1 пакетче бурбонска ванилова захар
 

Начин на приготвяне:
1
Бадемово рулоИзварата се разбива със захарта.
2
Бадемово руло 2Добавя се яйцето, наливат се прясното мляко и разтопеното масло и се ароматизира с настърганата лимонова кора.
3
Бадемово руло 3Сипва се брашното, смесено с бакпулвера и се замесва гладко тесто, което се оставя за 15 минути в хладилник, покрито с фолио за свежо съхранение.
4
Бадемово руло 4Бадемите се смилат в блендер (не трябва да стават на масло). Белтъкът се разбива на пяна с половината от захарта. Прибавят се бадемите, заквасената сметана, останалата захар и бурбонската ванилова захар.

5
Бадемово руло 5Тестото се разточва на правоъгълник върху набрашнен плот и се заравнява.

6
Бадемово руло 6Намазва се с плънката и се завива на стегнато руло.
7
Бадемово руло 7Краищата на рулото се изрязват.
8
Бадемово руло 8Рулото се намазва с разбития и разтворен в малко вода жълтък и по желание се правят декоративни шарки и се поръсва с кристална захар.
9
Бадемово руло 9Рулото се пече около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, охлажда се леко, нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2015
Много вкусно, леко напомня на марципаново руло
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта