„Бъдник”

Дата: 30.12.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
130 г орехи
30 г брашно
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. канела
120 г захар
4 яйца
2 с. л. уиски
1 ванилия
60 г краве масло
за крема:
1 кг ябълки
200 мл прясно мляко
сокът от 1/2 лимон
2 с. л. нишесте
1 ванилия
100 г захар
за глазурата:
200 г млечен шоколад
50 г краве масло
за украсата:
100 г марципан
 

Начин на приготвяне:
1
„Бъдник”Орехите се изпичат в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор 10 минути и след това се охлаждат.
2
„Бъдник” 2Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с уискито и 60 г захар до побеляване. Сипва се и разтопеното масло и пак се разбърква.
3
„Бъдник” 3В блендер се сипват орехите, 30 г от захарта, солта, брашното, ванилията и канелата. Смила се до получаването на фин прах.
4
„Бъдник” 4Белтъците се разбиват с щипка сол и 30 г захар. Жълтъците се сипват към сухите съставки и се разбърква. Добавя се 1/3 от белтъците, разбърква се внимателно, слагат се и останалите и пак се разбърква.
5
„Бъдник” 5Плитка тава за печене се намазва с масло и отгоре се слага хартия за печене, която се намазва с масло и се поръсва с брашно. Сместа се разстила върху хартията в тавата и се пече за 15 минути на 180 градуса с вентилатор.
6
„Бъдник” 6Навива се руло, докато блатът е все още топъл. Оставя се да се охлади.
7
„Бъдник” 7Ябълките се белят и се режат на кубчета. Заливат се със сока от лимон и се поръсват със захарта.
8
„Бъдник” 8Готвят се на слаб огън до омекване. След това се пасират.
9
„Бъдник” 9Нишестето се разтваря в млякото заедно с ванилията. Сипват се при ябълките и всичко се слага на котлона. Готви се, докато се сгъсти и след това се охлажда.
10
„Бъдник” 10С охладения крем се маже рулото, завива се и се прибира в хладилник за 2 часа. Краят на рулото се отрязва и се залепва отстрани, за да се получи чвор.
11
„Бъдник” 11Шоколадът се разтопява и се смесва с маслото. Оставая се леко да се охлади.
12
„Бъдник” 12Правят се декоративни шарки като на дърво. Прибира се в хладилник за около 30 минути.
13
„Бъдник” 13Марципанът се разточва и се боядисва в зелено със сладкарска боя. Изрязват се листа и с тях се декорира рулото.

Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

14.07.2014
Толкова ни хареса че го правих два пъти. Прекрасно е!
6.
Изпрати
лично съобщение

01.01.2014
Прекрасно е рулото ,с лек и свеж вкус.Но може би ще пробвам следващия път и с друг крем ,със сметана и масло.
5.
Изпрати
лично съобщение

30.12.2013
на мен ми излезе повечко крема от ябълки, общо взето използвах половината. Може би защото като го навивах доста от пюрето излезе отстрани... нещо не успях да се справя с навиването.
4.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2014
Това е много оригинално! :)
3.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2014
Чудесно е на вкус!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


252 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта