Багаинско блюдо със свинско и пресен лук

Дата: 04.11.2009
Източник: Бон Апети
Багаинско блюдо със свинско и пресен лук
 
Необходими продукти:
1 кг свински бут
1-2 ч. л. червен пипер
2 с. л. брашно
5-6 с. л. олио
1-2 дафинови листа
1/2 връзка магданоз
1 връзка чесън
2 връзки лук
1 кофичка кисело мляко
50 г масло
1-2 ч. л. оцет
 

Начин на приготвяне:
1
Багаинско блюдо със свинско и пресен лукМесото се нарязва на хапки, бялата част на лука и чесъна – наситно. Сипват се в тенджера със загретите олио и масло и се запържват до побеляване на месото.
2
Багаинско блюдо със свинско и пресен лук 2Подправят се с дафинов лист и червен пипер и се посоляват на вкус. Налива се малко гореща вода.
3
Багаинско блюдо със свинско и пресен лук 3Добавят се зелената част на лука и чесъна, нарязани наедро, и се сипва оцетът. Ястието се похлупва и се задушава.
4
Багаинско блюдо със свинско и пресен лук 4Брашното се сипва в суха касерола и се запича на котлона.
5
Багаинско блюдо със свинско и пресен лук 5Залива се с гореща вода и се разбърква. Получената брашнена каша се сипва в тенджерата при месото.
6
Багаинско блюдо със свинско и пресен лук 6Киселото мляко се разбърква с наситнения магданоз. Всяка порция месо се гарнира с няколко лъжици от млечния сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


242 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта