Баклава от бутертесто

Дата: 31.03.2015
Източник: НАДЯ ПЕТКОВА
ТИТЛА: Помощник готвач
Баклава от бутертесто
 
Необходими продукти:
800 г бутертестоза плънката:
200 г захар
200 г брашно
1 бакпулвер
3 яйца
150 г смлени орехи
1 ванилия
1 щипка канела
за сиропа:
300 мл вода
300 г захар
за декорация:
готова шоколадова глазура
 

Начин на приготвяне:
1
Обикновено бутертестото е замразено, оставете го да се размрази. Вземете тавичката, в която ще правите баклавата и измерете размерите й. Трябва да имате два листа бутертесто - един за основа и един за покриване. Аз използвах стъклена тава с размери 28 х 13 см.
2
Намажете тавата с малко олио. Изрежете тестото според размерите на тавата. Сложете първия лист, разстелете го към стените на тавата и надупчете с вилица.
3
Разбийте яйцата и захарта с миксер, до пухкава смес. Сложете бакпулвера с ванилията в брашното и постепенно добавяйте към яйчената смес, като разбивате с миксера. Трябва да се получи кексово тесто. Добавете сушените плодове, канелата и орехите, и разбъркайте добре.
4
Залейте блата за основата със сместа. Покрийте с втория блат и отново разтеглете към стените на тавата. Внимателно надупчете с вилица и намажете с малко олио.
5
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Оставете готовата баклава да изстине добре, нарежете я внимателно и я залейте с горещ сироп.
Сиропът се приготвя по стандартен начин, като смесите водата и захарта и варите около 5 минути.
Когато баклавата изстине я сложете в хладилника за няколко часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


152 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта