Баклава "Роси"

Дата: 08.03.2008
Източник: Бон Апети
Баклава
 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
1 пакетче ванилия
3 ч. ч. захар
4 ч. ч. вода
настъргана лимонова кора
1 пакетче ванилия
1 бакпулвер
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. орехови ядки
1 ч. ч. кисело мляко
50 г краве масло
5 яйца
кокосови стърготини за поръсване
краве масло за намазване
сокът от 1 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Баклава Яйцата и захарта за плънката се разбиват с миксер.
2
Баклава Киселото мляко се смесва с бакпулвера, сипва се при яйцата и се разбърква.
3
Баклава Прибавят се ореховите ядки, разтопеното масло, ванилията и настърганата лимонова кора, като продължава да се разбива.
4
Баклава В намаслена тава се слага една кора и се намазва с масло. Сипва се от плънката и се покрива с два листа от корите.
5
Баклава Процедурата се повтаря, като всеки два листа се намазват с масло и се сипва част от плънката. Накрая се завършва с лист кора.
6
Баклава Два листа от корите се навиват на руло и се нарязват на лентички.
7
Баклава Баклавата се украсява с лентичките, нарязва се на квадрати и се полива с останалото масло. Пече се около 90 минути в предварително загрята фурна при температура 160 градуса.
8
Баклава Захарта за сиропа се загрява заедно с водата, докато се разтвори. Ароматизира се с ванилията.
9
Баклава Охладеният сироп се подправя със сока от лимон и с него се залива горещата баклава.
10
Баклава Накрая се поръсва с кокосови стърготини.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


145 ДУШИ ОНЛАЙН
Denitsa Grudeva се регистрира в сайта.
Ginka Georgieva се регистрира в сайта.
Валентина Христова се регистрира в сайта.
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта