Баклава с локум по златоградски

Дата: 06.10.2005
Източник: Бон Апети
Баклава с локум по златоградски
 
Необходими продукти:
1 пакет готови точени кори
1 кутия локум (250 г)
1 кг захар
250-300 г смлени орехови ядки
125 г масло
125 мл олио
 

Начин на приготвяне:
1
Баклава с локум по златоградскиМаслото се разтопява и се смесва с олиото. Корите се разстилат и се разрязват на две през средата. Отделят се два листа, слагат се един върху друг и се намазват с мазнината. Отгоре се поръсва обилно с орехови ядки.
2
Баклава с локум по златоградски 2В единия край на кората се слага редичка от нарязания на малки кубчета локум, след което се навива на руло. По този начин се приготвят и останалите кори.
3
Баклава с локум по златоградски 3Рулата се подреждат плътно едно до друго в намазнена тава. Баклавата се пече 15-20 минути в умерено загрята фурна (при температура 150 градуса).
4
Баклава с локум по златоградски 4Приготвя се сироп, като захарта се изсипва в малка тенджера и се залива с 1 литър студена вода. Слага се на котлона и се кипва, като се разбърква.
5
Баклава с локум по златоградски 5Горещата изпечена баклава се залива с изстиналия захарен сироп (или обратно – изстиналата баклава се залива с горещ сироп). След това се завива с кухненска кърпа, оставя се да се напои добре и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


267 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта