Баклава с локум

Дата: 15.06.2011
Източник: Бон Апети
Баклава с локум
 
Необходими продукти:
1 пакет фини точени кори
150 г краве масло
200 г шамфъстък
200 г локум
за захарния сироп:
200 г захар
1 лимон
1 портокал
1 пръчка канела
 

Начин на приготвяне:
1
Баклава с локум
В намазана с предварително разтопеното масло тава се поставят четири пласта кори и се намазват с масло.


2
Баклава с локум 2
Шамфъстъкът се смила в кухненски робот наедро. Локумът се нарязва на кубчета.


3
Баклава с локум 3
Баклавата се поръсва с ядките и локумът.


4
Баклава с локум 4
След това се редят още 9 пласта кори, като всяка се намазва с разтопеното масло. 


5
Баклава с локум 5
Баклавата се нарязва на ромбове.


6
Баклава с локум 6
Пече се в сгорещена на 210 градуса фурна около 15 минути. След това се оставя да изстине.


7
Баклава с локум 7
В касерола на котлона се наливат 2 ч. ч. вода, прибавят се захарта, сокът и настърганата кора от лимона и от портокала. Прибавя се канелата и се оставя да къкри, докато сиропът се сгъсти. Пръчката канела се отстранява и сиропът се оставя да изстине – трябва да бъде с телесна температура. 


8
Баклава с локум 8
Баклавата се напоява хубаво със сиропа и се оставя поне 12 часа, преди да се консумира. 


 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2014
Тази баклава е много вкусна. Сиропът определено е малко, аз сложих 3 ч.ч. вода и 300 г. захар, и заедно със сока от портокала и лимона стана чудесно сиропирана!
1.
Изпрати
лично съобщение

26.12.2013
2 ч.ч. вода не са достатъчни, за да се сиропира 1 тава с баклава, а 200 гр. захар не могат да я подсладят. Наложи се да правя допълнително сироп с още 6 ч.ч. вода и около 500 гр захар и пак стана кисела! Аз ли бъркам или има печатна грешка в рецепата?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта