Баклавички с бутертесто

Лесни за приготвяне и невероятно вкусни
Източник: Ива
ТИТЛА: Чирак
Дата: 29.01.2016
Баклавички с бутертесто
 
Необходими продукти:
1/2 пакет бутертесто
1 ч. ч. орехи
3 ч. ч. захар
1 ванилия
2 ч. ч. вода
кората от 1 лимон



Начин на приготвяне:
1
Бутертестото се реже на 3 ленти.

2
По средата на всяка лента се поръсва 1/3 от смлените (или нарязани надребно) орехи.
3
Завива се на руло и се слага в тава.
4
Всяко руло се реже с ножица или с нож, на парчета („охлювчета“), с дебелина от около 1 см.
5
Парчетата се подреждат в тава, на разстояние едно от друго и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор), докато получат златиста коричка - около 15-20 минути.

6
Изваждат се и се охлаждат.
7
След това се заливат с горещ сироп, приготвен от захарта, водата, ванилията и настърганата лимонова кора, като сместа за сиропа трябва да ври поне 2-3 минути.

8
Баклавичките се оставят да престоят минимум 2 часа преди консумация, за да се сиропират равномерно.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2016
Получи се чудесна баклава !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: