Българска пица

Дата: 18.06.2001
Източник: Бон Апети
Българска пица
 
Необходими продукти:
1/2 кг брашно
150 г кашкавал
2 кренвирша
1/4 ч. л. сол
5 с. л. червено вино
2 с. л. олио
1/4 буркан домати
1 малка глава лук
1 1/2 ч. ч. вода
1 1/2 с. л. олио
1/2 ч. л. сол
1/2 пакетче суха инстантна мая за хляб
1 ч. л. чубрица
 

Начин на приготвяне:
1
Българска пицаБрашното се пресява върху плот. В средата се оформя кладенче, сипват се олиото, солта и маята. Замесва се с дървена лъжица, след това се меси 10- 15 минути, като няколко пъти се удря в масата.
2
Българска пица 2Полученото меко и пухкаво тесто се оставя да втаса, след което се разточва и се поставя в намаслена тава.
3
Българска пица 3Доматеният сос се приготвя, като нарязаният наситно лук се запържва в олиото за 2 минути. Налива се виното и след като се изпари, се поставят доматите и подправките. Ври 5-10 минути.
4
Българска пица 4Доматеният сос се разпределя върху тестото, отгоре се покрива с нарязани на колелца кренвирши и с филийки кашкавал. Поръсва се с чубрица. Пече се 10-15 минути в максимално сгорещена фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


199 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта