Балсамов винегрет

Дата: 16.03.2010
Източник: Бон Апети
Балсамов винегрет
 
Необходими продукти:
100 г червени чушки
50 г лук
2 скилидки чесън
30 мл балсамов оцет
50 мл зехтин
4 стръка магданоз
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Чушките се разрязват на половина и се поставят в тава, намазана с 2 с. л. от зехтина. Пекат се на 180 градуса около 20 минути, след това се обелват и се нарязват на кубчета.
2
Лукът се реже на малки кубчета, чесънът и магданозът се наситняват и се добавят към чушките.
3
Оцетът и останалият зехтин се смесват и се разбъркват до хомогенизиране. Сместа се овкусява със сол и пипер и с нея се заливат зеленчуците.
 
 
 
Съвет:
Този дресинг е особено подходящ за салати с марули.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
Ради Стоева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта