Бананов пай със сметана

Източник: Бон Апети
Дата: 06.03.2003
Бананов пай със сметана
 
Необходими продукти:
2 банана
100 г краве масло
250 г обикновени бисквити
5 жълтъка
100 г захар
270 мл прясно мляко
1 пакетче сметана на прах
1 пакетче желатин
2-3 с. л. лимонов сок
1 с. л. настъргана лимонова кора
1 шоколад


Начин на приготвяне:
1
Бананов пай със сметана
Бисквитите се слагат в кухненски робот и се смилат на трохи. Маслото се разтопява, налива се в бисквитите и отново се смила. Сместа се разпределя в кръгла тавичка и се притиска хубаво от центъра към стените, така че да придобие формата й.
2
Бананов пай със сметана 2
Жълтъците се разбиват със захарта, докато избледнеят. Половината мляко се кипва и при непрекъснато бъркане се налива в жълтъците. Купата се поставя върху тенджера с вряла вода (не трябва да допира водата) и се вари на пара 5-10 минути, без да се бърка, до получаване на кремообразна смес.
3
Бананов пай със сметана 3
Когато кремът е готов, се добавят настърганата кора от лимон и лимоновият сок. Разбърква се, покрива се с фолио и се оставя да изстине. Сметаната се разбива с останалото мляко и се смесва с охладения крем.
4
Бананов пай със сметана 4
Желатинът се залива с 5-6 с. л. студена вода и се оставя да набъбне. След това се разтопява на водна баня (водата не бива да кипва) и се прибавя към готовия крем. Разбърква се.
5
Бананов пай със сметана 5
Блатът се покрива с 1/3 от крема, отгоре се нареждат 1/2 от нарязаните на колелца банани и се поръсва с настърган шоколад. Процедурата се повтаря, след което паят се покрива с остатъка от крема и отново се поръсва с шоколад. Преди консумация се охлажда за няколко часа в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: