Банички с камамбер

Дата: 25.12.2012
Източник: Бон Апети
Банички с камамбер
 
Необходими продукти:
2 листа бутертесто
250 г сирене „Камамбер“
3 глави шалот (100 г)
200 г сушени ябълки
100 г сушени смокини
500 мл сайдер (ябълково вино)
30 мл зехтин „Екстра върджин”
60 мл бял балсамов оцет
2–3 стръка мащерка
100 г краве масло за намазване
1 жълтък за намазване
брашно за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Банички с камамбер
Шалотът се нарязва наситно и се запържва в зехтина докато омекне.

 


2
Банички с камамбер 2
Добавят се ябълките и смокините, нарязани на кубчета, наливат се сайдера и оцета. Готви се, докато се абсорбира течността и плодовете омекнат.

 


3
Банички с камамбер 3
След това се дърпа от котлона и се оставя да се охлади. Овкусява се с мащерката.

 


4
Банички с камамбер 4
Камамбера се нарязва на 12 парчета.

 


5
Банички с камамбер 5
Двата листа бутертесто се разточват върху набрашнен плот натънко.

 


6
Банички с камамбер 6
Върху единият лист тесто се слага на 12 места по една лъжица от сместа с ябълки през 5 см. Отгоре се поставя по парче камамбер. Между тези „гнезда“ тестото се намазва с разбития с малко вода жълтък.

 


7
Банички с камамбер 7
Отгоре се поставя другото тесто и се притиска с ръце между плънката, за да се залепят двата листа тесто, не трябва да има въздух.

 


8
Банички с камамбер 8
Изрязват се банички с помощта на ринг. Краищата на тестото отново се притискат с  пръст.

 


9
Банички с камамбер 9
Подреждат се в тава върху силиконов килим или върху хартия за печене и се намазват с разтопеното масло. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Честито Рождество, Лора и Стоян! Благодаря отново за прекрасната идея! Направих ги веднага за гостите си на връх Коледа. Невероятни са!!!!!!!!!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта