Банички с камамбер

Това предястие е превъзходна композиция от вкусове
Източник: Бон Апети
Дата: 25.12.2012
Банички с камамбер
 
Необходими продукти:
2 листа бутертесто
250 г сирене „Камамбер“
3 глави шалот (100 г)
200 г сушени ябълки
100 г сушени смокини
500 мл сайдер (ябълково вино)
30 мл зехтин „Екстра върджин”
60 мл бял балсамов оцет
2–3 стръка мащерка
100 г краве масло за намазване
1 жълтък за намазване
брашно за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Банички с камамбер

Шалотът се нарязва наситно и се запържва в зехтина докато омекне.

 


2
Банички с камамбер 2

Добавят се ябълките и смокините, нарязани на кубчета, наливат се сайдера и оцета. Готви се, докато се абсорбира течността и плодовете омекнат.

 


3
Банички с камамбер 3

След това се дърпа от котлона и се оставя да се охлади. Овкусява се с мащерката.

 


4
Банички с камамбер 4

Камамбера се нарязва на 12 парчета.

 


5
Банички с камамбер 5

Двата листа бутертесто се разточват върху набрашнен плот натънко.

 


6
Банички с камамбер 6

Върху единият лист тесто се слага на 12 места по една лъжица от сместа с ябълки през 5 см. Отгоре се поставя по парче камамбер. Между тези „гнезда“ тестото се намазва с разбития с малко вода жълтък.

 


7
Банички с камамбер 7

Отгоре се поставя другото тесто и се притиска с ръце между плънката, за да се залепят двата листа тесто, не трябва да има въздух.

 


8
Банички с камамбер 8

Изрязват се банички с помощта на ринг. Краищата на тестото отново се притискат с  пръст.

 


9
Банички с камамбер 9

Подреждат се в тава върху силиконов килим или върху хартия за печене и се намазват с разтопеното масло. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Честито Рождество, Лора и Стоян! Благодаря отново за прекрасната идея! Направих ги веднага за гостите си на връх Коледа. Невероятни са!!!!!!!!!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: