Банички с кашкавал и жълтъци

Дата: 01.01.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г пълномаслена извара
100 г кашкавал
7 яйца
1 връзка магданоз
1 скилидка чесън
1 щипка индийско орехче
6 листа точени кори
сол и черен пипер на вкус
разтопено масло за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Банички с кашкавал и жълтъциНастърганият кашкавал се смесва с наситнения магданоз, стрития на паста чесън, изварата, индийското орехче, сол и черен пипер. Чуква се 1 яйце за спойка и хубаво се разбърква.
2
Банички с кашкавал и жълтъци 2Тава с незалепващо покритие се намазва с разтопено масло.
3
Банички с кашкавал и жълтъци 3В нея се поставят три точени кори, като всяка се маже с масло.
4
Банички с кашкавал и жълтъци 4Върху тях от сместа с изварата се оформят 6 „гнезда” и във всяко се слага по един жълтък.
5
Банички с кашкавал и жълтъци 5Корите между „гнездата” се намазват с белтък. Отгоре се слагат 3 намазани с масло кори.
6
Банички с кашкавал и жълтъци 6С ръце се притиска добре между „гнездата“, за да се залепят горните за долните кори.
7
Банички с кашкавал и жълтъци 7Баничките се изпичат за 6–7 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор и се сервират, докато са още топли.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2015
Бяха много вкусни и лески за приготвяне
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


334 ДУШИ ОНЛАЙН
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
Ради Стоева се регистрира в сайта.
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта