Банички с кашкавал

Източник: Мария Генчева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 23.09.2012
Банички с кашкавал
 
Необходими продукти:
1 опаковка Кори за баница - Дърпани кори на сач
4 бр. яйца
1 кофичка кисело мляко
300 г краве сирене
1/2 к. ч. олио за поръсване
100-200 г кашкавал за настъргване отгоре


Начин на приготвяне:
1

Разбиват се яйцата с малко сол и се прибавя киселото мляко. Разбиват се много добре заедно.


2

Корите се отварят и разгъват, напръсква се олио /не много/, намазва се /аз мажа с четка/ от разбитото мляко с яйцата около 2/3 от кората, но не много обилно и  се  поръсва  с  натрошено сирене. 

 


3

Нагъва  се  кората  с  ширина  3  пръста  от  към намазаната страна и  малко след средата на листа се подгъват двата края около сантиметър навътре и продължава навиването на кората до края.


4

 Приготвя се подходяща по размер тава и се намазва с олио. Готовата баничка се слага в тавата да лежи върху крайчето си. Така се подреждат една до друга всички банички.


5

С разбитите яйца с мляко се намазват баничките отгоре. Най-накрая се настъргва кашкавал върху тях.
 


6

Пече се в предварително загрята фурна на около 200-220 градуса докато добре се препече кашкавала и замирише много вкусно на изпечена баница.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2014
много бързо се приготвят и са невероятно вкусни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


226 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: