Банички с кайма и праз

Дата: 30.12.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно
120 мл топла вода
40 мл олио
1 ч. л. сол
за плънката:
200 г мляно месо от свинска плешка
3 стръка праз
2 скилидки чесън
1 ч. л. кимион
1 ч. л. червен пипер
2 с. л. олио
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Банички с кайма и празОт брашното, солта, водата и олиото се замесва меко тесто, което се оставя да почине, докато се приготви плънката.
2
Банички с кайма и праз 2В тиган се загрява олиото и в него се запържват нарязаните наситно праз и чесън.
3
Банички с кайма и праз 3Добавя се каймата и се запържва, докато стане на трохи. Дърпа се от котлона и се овкусява със сол, кимион, черен и червен пипер.
4
Банички с кайма и праз 4От тестото се разточва тънка кора, от която се изрязват кръгове с ринг.
5
Банички с кайма и праз 5Във всеки кръг се поставя от плънката, прехлупва се и се притиска с вилица, за да се залепят краищата.
6
Банички с кайма и праз 6Пържат се на маслена баня.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2014
Баничките са много вкусни и много лесни
2.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2014
редовно ги правя но вместо кимион слагам чубрица
1.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2014
получиха се супер!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта