Банички с пилешко и сирене

Лесни и интересни
Източник: Бон Апети
Дата: 26.06.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г пилешко филе
150 г краве сирене
100 г спанак
1 печена червена чушка
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
10 г пресен джинджифил
4 стръка магданоз
2 с. л. зехтин
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за поръсване:
40 г накълцани орехи
2 с. л. сусам
1 ч. л. смлян коринадър
1 ч. л. смлян кимион
1/4 ч. л. черен пипер
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Банички с пилешко и сирене
Пилешкото се овкусява със сол и черен пипер и се запържва в 1 с. л. зехтин от всяка страна, до златисто. След това се реже на кубчета.
2
Банички с пилешко и сирене 2
В същия съд, в останалия зехтин, се запържва нарязаният наситно лук, заедно с наситнените чесън и джинджифил.
3
Банички с пилешко и сирене 3
Към тях се прибавя чушката, нарязана на кубчета.
4
Банички с пилешко и сирене 4
След това се връща пилето и се слага наситненият спанак.
5
Банички с пилешко и сирене 5
Разбърква се, дърпа се от огъня и се прибавят накълцаният магданоз, сол и черен пипер. Отцежда се.
6
Банички с пилешко и сирене 6
На три места една върху друга се слагат по 3 кори, намазани с разтопено масло.
7
Банички с пилешко и сирене 7
Изрязват се по четири квадрата, които се поставят в намаслени форми за мъфини.
8
Банички с пилешко и сирене 8
Във всяка форма се поставя натрошено сирене, а отгоре и от пилешката смес.
9
Банички с пилешко и сирене 9
Краищата се събират, така че да се оформи бохча. Пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 20 минути.
10
Банички с пилешко и сирене 10
Поръсва се със запечени на сух тиган нарязани орехи и зърна сусам, смесени с кориандър, кимион, сол и черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2016
Много интерестна идея. Изглеждат вкусно.Ще ги пробвам.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: