Банички със сьомга и сусам

Една импровизация на Стоян на тема риба в хрупкаво тесто
Източник: Бон Апети
Дата: 21.03.2013
Банички със сьомга и сусам
 
Необходими продукти:
800 г прясно филе от сьомга
1 пакет точени кори
1/2 глава червен лук (малка)
200 г заквасена сметана
50 мл зехтин „Екстра върджин“
30 г дижонска горчица
1 с. л. зелена маслинова паста
2 с. л. сусам
3 стръка розмарин
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
1 жълтък за намазване


Начин на приготвяне:
1
Банички със сьомга и сусам

Филетата се поставят в тава, заливат се със зехтина и се овкусяват с наситнения розмарин,  сол и черен пипер. Пекат се за 10 минути в загрята на 220 градуса фурна.


2
Банички със сьомга и сусам 2

Изваждат се в купа и се накъсват на едри парчета. Прибавя се част от мазнината от печенето, заквасената сметана и горчицата.

 


3
Банички със сьомга и сусам 3

Слагат се наситненият магданоз, маслиновата паста и много ситно нарязаният лук. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква добре.

 


4
Банички със сьомга и сусам 4

Корите се нарязват на три ленти по дължина. Две ленти се слагат една върху друга и в долния край се поставя от плънката.

 


5
Банички със сьомга и сусам 5

Така се завиват 16 триъгълни банички. Подреждат се в тава с незалепващо покритие. Жълтъкът се разбива с малко вода. Баничките се намазват с него и се поръсват със сусам.

 


6
Банички със сьомга и сусам 6

Пекат се в загрята на 230 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – за 8 минути.


 




Съвет: От тези продукти излизат 16 банички, предвидени са по 2 във всяка порция.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: