Баница с късмети

Дата: 29.12.2015
Източник: Бон Апети
Баница с късмети
 
Необходими продукти:
150 г краве масло
8 бр. точени кори
сол на вкус
за тестото:
90 г семолина (грис от твърда пшеница)
130 г брашно (+ за замесване)
2 яйца
1/2 с. л. оцет
1 ч. л. сол
за плънката:
200 г краве сирене
200 г кашкавал

Начин на приготвяне:
1
Семолината, брашното, яйцата, оцетът и солта се смесват. Замесва се твърдо тесто, слага се в чиста купа и се оставя да почине 30 минути.
2
След това се разделя на 8 части, които се разточват върху набрашнен плот на много тънки кори.
3
В дълбока тенджера се наливат 4 л подсолена вода и щом заври, в нея се пускат корите, готвят се за кратко, изваждат се от съда и се подсушават.
4
Плънката се приготвя като сиренето се натрошава и се смесва с настъргания кашкавал. Маслото се разтопява.
5
Тавата за печене се намазва с масло и в нея се подреждат 4 точени кори, като между тях също се маже с масло.
6
Върху точените кори се подрежда пласт домашни кори, мажат се с масло и се поръсват с част от плънката. Реди се така, докато свършат домашните кори.
7
Накрая баницата се покрива с останалите 4 точени кори, като между тях се маже само с масло. Отгоре също се мажат с масло.
8
Баницата се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, до готовност – около 30–40 минути.

Поднася се с късметите.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта