Баница с кайма и картофи

Мусака в точени кори
Източник: Бон Апети
Дата: 10.11.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
7 точени кори (от дебелите)
1 стрък праз
400 г кайма (смес)
150 г кашкавал
1 ч. л. доматен концентрат
1 ч. л. пушен червен пипер
1 ч. л. чубрица
2 картофа (около 400 г)
30 г краве масло (+ за намазване)
1 яйце
сусам за поръсване
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Баница с кайма и картофи
Картофите се обелват.
2
Баница с кайма и картофи 2
Нарязват се на малки кубчета, сваряват се в подсолена вода и се отцеждат.
3
Баница с кайма и картофи 3
Празът се реже наситно.
4
Баница с кайма и картофи 4
Задушава се в маслото и около 100 мл вода, докато омекне и остане на мазнина.
5
Баница с кайма и картофи 5
Прибавя се каймата, разбърква се и когато побелее и стане на трохи, се оставя на огъня, докато придобие карамелен цвят, като се бърка непрекъснато.
6
Баница с кайма и картофи 6
Подправя се с чубрицата, доматения концентрат и пушения червен пипер.
7
Баница с кайма и картофи 7
Разбърква се и след като и те се запържват леко, се наливат около 100 мл вода.
8
Баница с кайма и картофи 8
Когато течноста се изпари, се добавят и сварените картофи. Посолява се и се оставя на котлона, докато плънката остане на мазнина, след това се охлажда леко.
9
Баница с кайма и картофи 9
В намаслена тава се слага кора, намазва се с масло, отгоре се разпределя 1/3 от плънката и се поръсва с 1/3 от настъргания кашкавал.
10
Баница с кайма и картофи 10
Следва кора, маже се с масло, отново кора, масло, половината от останалата плънка и кашкавал, две намаслени кори, останалата плънка и останалият кашкавал, и още две намаслени кори.
11
Баница с кайма и картофи 11
Отгоре се намазва с разбитото яйце, поръсва се със сусам и се пече 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
12
Баница с кайма и картофи 12
Охлажда се 15 минути и е готова.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2017
Лесно и мнооого вкусно!
3.
Изпрати
лично съобщение

03.08.2015
Много вкусно:)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2015
Лесно и вкусно.
1.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2014
Голяма вкусотия :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


215 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: