Баница с кайма

Вкусна и ароматна баничка
Източник: Iveto Kostadinova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 12.01.2016
Баница с кайма
 
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница (500 г)
250 г кайма
3 яйца
200-300 г сирене
1 средно голяма глава лук
краве масло
олио
червен пипер
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Каймата и лукът се задушават в тиган с малко масло (може и с олио или със смес от масло и олио).
2
Овкусява се с червен пипер, сол и черен пипер (по желание може да добавите и други подправки по ваш вкус).
3
Прибавят се две твърдо сварени яйца, настъргани на едро ренде.
4
Сиренето се натрошава и се разбърква с 1 сурово яйце.
5
Баницата се реди, като всяка кора се маже с масло (или с олио), а през кора се редуват двете плънки - тази със сирене и яйце и тази с кайма.
6
Върху последните 2-3 кори не се слага никаква плънка.
7
Баницата се полива с олио и се пече около 30 минути в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.
8
Изпечената баница се изважда от фурната, напръсква се с вода и се завива с кърпа, за да омекне. След половин-един час е готова за консумация.


Съвет:
Препоръчително е, баницата да се сервира не много студена.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


205 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: