Баница с леща

Дата: 16.12.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г кори за баница
150 г зелена леща
1 глава лук
2 с. л. зехтин
2 с. л. доматена паста
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване на корите
 

Начин на приготвяне:
1
Баница с лещаЛещата се сварява, отцежда се и се охлажда.
2
Баница с леща 2Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в зехтина. Добавя се доматената паста и се запържва закратко.
3
Баница с леща 3Подправя се с кимиона и червения пипер и се сипва лещата. Овкусява се със сол и черен пипер.
4
Баница с леща 4На плота се поставя една кора, маже се със зехтин и се поставя втора кора, която също се намазнява. Реже се на ленти с широчина 8 см. Същото се прави и с останалите кори.
5
Баница с леща 5Върху всяка лента се поставя от плънката и се завива триъгълна баничка.
6
Баница с леща 6Баничките се подреждат в тава и се пекат на 190 градуса с вентилатор за 20 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2015
Мммммммммммм... много за вкусни. Даже и на следващия ден са просто чудесни!
6.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2014
Станаха много вкусни и хрупкави, направих ги за бъдни вечер.
5.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2014
много вкусно
4.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2013
нещо разли4но
3.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2014
Корите просто трябва да са по-дебели, ще се получи и с тези за сач.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта