Баница с прясно зеле и сирене

Дата: 21.10.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 фини точени кори
1 зелка (1 кг)
300 г краве сирене
100 г краве масло
50 мл животинска сметана
50 мл зехтин
4 яйца
4 скилидки чесън
1 глава лук
1 връзка копър
сол на вкус
царевичен грис за поръсване
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Баница с прясно зеле и сиренеЗелето се реже на кубчета, лукът – на полумесеци, а чесънът се наситнява. Задушават се в зехтина и 100 мл вода, докато намалят обема си наполовина и останат на мазнина. Запържват се леко.
2
Баница с прясно зеле и сирене 2Яйцата се разбиват и се смесват с наситнения копър и сметаната.
3
Баница с прясно зеле и сирене 3Леко охладените зеленчуци се сипват в яйчената смес. Посолява се.
4
Баница с прясно зеле и сирене 4Поръсва се натрошеното сирене и се разбърква добре.
5
Баница с прясно зеле и сирене 5Корите се мажат с разтопено масло и се подреждат една върху друга, в намазана с масло кръгла тава, като трябва да излизат извън нея.
6
Баница с прясно зеле и сирене 6Поръсва се грис.
7
Баница с прясно зеле и сирене 7Поставя се част от плънката и пак се поръсва – и така, докато се изчерпят продуктите, като се завършва с грис.
8
Баница с прясно зеле и сирене 8Краищата на корите се прегъват навътре и се намазват с масло.
9
Баница с прясно зеле и сирене 9Баницата се пече около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
10
Баница с прясно зеле и сирене 10Оставя се леко да се охлади и се нарязва.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2016
много е вкусна......
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта