Баница с тиква

Дата: 19.02.2016
ТИТЛА: Помощник готвач
Баница с тикваБаница с тикваБаница с тикваБаница с тикваБаница с тиква
 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
1,2 кг тиква
1-2 ч. ч. захар
1 к. ч. олио
1/2 ч. л. канела
1/2 к. ч. пудра захар
 

Начин на приготвяне:
1
Обелвате и нарязвате тиквата на парчета, след което я настъргвате и я смесвате със захарта.

2
Намазвате една кора с малко олио и в тесния й край слагате от сместа с тиква и захар, след което навивате на руло и поставяте рулото в тавата.
3
Редите тиквеника от стените към вътрешността на тавата. Повторете процедурата за навиването на рулцата, до изчерпване на продуктите.

4
Накрая намажете тиквеника с олио и го изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато се зачерви - около 50 минути. Оставете готовият тиквеник да изстине и го поръсете с пудра захар.



Съвети:
Ако използвате по-фини кори, слагайте по 2 кори, а не по една, за да не се накъсат при завиване.

На мен обикновено все не ми достига плънка и се налага да правя допълнително. Обичам да има много тиква и канела, за да е сочен и мек тиквеникът.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


352 ДУШИ ОНЛАЙН
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта