Баница със сирене и моркови

Дата: 12.12.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
4 ч. ч. брашно
1 яйце
2 с. л. зехтин
1 с. л. оцет
300 мл вода
1 щипка сол
зехтин за намазване
за плънката:
300 г овче сирене
4 моркова
2 глави лук
2 с. л. зехтин
4 яйца (размер L)
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. семе от копър
зехтин „Екстра върджин” за намазване
2 яйца за намазване
прясно мляко за намазване
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Баница със сирене и моркови
Брашното, солта, зехтинът, яйцето и оцетът се смесват в купа. Постепенно се налива водата (трябва да е хладка) и се бърка, докато продуктите се съберат и се получи меко тесто.

 


2
Баница със сирене и моркови 2
Прехвърля се на плот и се меси до получаването на гладко тесто.

 


3
Баница със сирене и моркови 3
Готовото тесто се разделя на две части, които се оформят като фитили. Намазват се със зехтин и се оставят да починат за около 15 минути, покрити с кърпа.

 


4
Баница със сирене и моркови 4
Морковите се обелват и се настъргват на едро ренде, лукът се нарязва на полумесеци.

 


5
Баница със сирене и моркови 5
Запържват се в зехтина и се овкусяват със семето от копър, сол и черен пипер. Когато зеленчуците омекнат, след около 5 минути, се отстраняват от огъня и се оставят леко да се охладят.

 


6
Баница със сирене и моркови 6
В купа леко се разбиват яйцата, към тях се натрошава овчето сирене и се добавя киселото мляко.

 


7
Баница със сирене и моркови 7
От всеки фитил тесто се оформят 12 топчета, които се разточват на питки с  диаметър около 15 см.

 


8
Баница със сирене и моркови 8
Всяка питка се намазва със зехтин и се слагат по 3 една върху друга.

 


9
Баница със сирене и моркови 9
Всяка купчина питки се разточва на кора с големина на тавата - кръгла. Върху корите се разпределя от морковената смес, след това от яйчената. Завиват се рула.

 


10
Баница със сирене и моркови 10
В тавата се слага намокрена хартия за печене, намазва се със зехтин. В нея се редят рулата, като витата баница.

 


11
Баница със сирене и моркови 11
Баницата се намазва със зехтин и с разбитите яйца. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентлатор, за около 55 минути.

 


12
Баница със сирене и моркови 12
Когато се извади, се намазва с прясно мляко и се завива с кърпа.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.08.2013
Баницата стана много вкусна. Направих я с готови кори и комбинирах морковите с тиквички и лук, които задуших в зехтин, както правите баницата с тиквички. Добави и малко заатар :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


334 ДУШИ ОНЛАЙН
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта