Банкерска риба

Дата: 15.05.2010
Източник: Бон Апети
Банкерска риба
 
Необходими продукти:
600 г филе от нилски костур или треска
листенца зелени подправки за украса
50 мл зехтин
2 стръка девесил
2 стръка магданоз
200 мл бяло вино
1 стрък праз (пресен лук)
3 домата
200 г печурки (може и мариновани)
2 зелени чушки
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Банкерска рибаФилетата се сотират за 1–2 минути в сгорещения зехтин от двете страни заедно с магданоза и девесила, нарязани надребно. Рибата се изважда.
2
Банкерска риба 2Чушките и лукът се режат на шайби, гъбите – на филийки, разбъркват се, овкусяват се със сол и пипер. Сипват се в тигана, където е сотирана рибата, и се задушават 2–3 минути.
3
Банкерска риба 3Налива се виното и задушаването продължава до редуцирането на течността.

4
Банкерска риба 4Доматите се настъргват и се прибавят към зеленчуковата смес. Всичко се задушава до сгъстяване на соса.
5
Банкерска риба 5Филето се връща в тигана за 1–2 минути и се дръпва от огъня. Преди сервиране ястието се украсява с листа от зелените подправки.
 
Съвет:
Ястието може да се поднесе с гарнитура от ризото с ягоди. Приготвя се, като след сваряването на ориза според избраната по желание технология към него се прибавят нарязаните на четири ягоди (на 150 г ориз се прибавят 50 г ягоди).

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта