Барбекю ребърца "Мемфис"

Свински ребърца със соев сос
Източник: Оиши
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 04.02.2014
Барбекю ребърца \
 
Необходими продукти:
2 големи свински котлета
10 г сладък червен пипер
10 г сушени стръкчета копър
1 с.л. млян черен пипер
1 с.л. кафява захар
1 с.л. сол
1 с.л. целина на прах
1 с.л. чили на прах
1 с.л. чесън на прах
1 с.л. кимион
2 с.л. олио
1 глава лук, нарязана наситно
250 мл сайдер
200 мл Кикоман соев сос
200 мл дижонска горчица
2 с.л. доматено пюре
на вкус лют сос

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Разбъркайте добре всички подправки и втрийте добре около 2/3 от тази смес в котлетите. Увийте плътно с кухненско фолио и оставете в хладилника за около 4-8 часа. Остатъкът от сместа с подправките запазете настрана за по-късно.
За да подготвите соса, леко загрейте лука в олиото докато омекне и леко покафенее – отнема около 20 минути. Пасирайте лука и всички останали продукти с блендер или кухненски робот докато се получи гладка смес. На вкус тя трябва да е кисела, но ако желаете можете да я подправите с кафявата захар или лютия сос.
Когато ребърцата са готови, извадете от хладилника и ги сложете на барбекюто на ниска температура за около 2 часа. Като използвате четка, мажете ребърцата със соса на всеки 30 минути. Поддържайте непрекъснато равномерна температура на грила. Ребърцата са готови, тогава когато месото започне леко да се отделя от костите и да почернява отвън.
Ако искате да приготвите ребърцата в печка, то предавателно загрейте фурната на 140 градуса, поставете месото в подходяща тава и покрийте с фолио. Готви се в продължение на 2 часа, като на всеки 30 минути отново се маже със сместа от блендера.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: