Бъркани яйца със скариди, риба тон и соеви кълнове

Дата: 23.03.2010
Източник: Бон Апети
Бъркани яйца със скариди, риба тон и соеви кълнове
 
Необходими продукти:
3 яйца
1 ч. л. сусамово олио
2 с. л. зехтин
30 мл соев сос
1/2 ч. л. сос „Чили”
100 г праз лук
3–4 стръка див лук
70 г соеви кълнове
1/3 консерва риба тон (185 г)
150 г скариди
3–4 стръка кориандър
 

Начин на приготвяне:
1
Зехтинът се загрява и в него за 2–3 минути се запържват скаридите при непрекъснато разбъркване.

2
Празът и дивият лук се нарязват наситно и се добавят към скаридите. След 1– 2 минути се изсипват разбитите яйца и огънят се намалява до умерен. Добавя се рибата тон и сместа се бърка до желаното състояние на яйцата.
3
Малко преди да се дръпне от огъня, се добавят сусамовото олио, кълновете, сосът „Чили” и соевият сос. Украсява се с наситнения кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


464 ДУШИ ОНЛАЙН
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта