Бърза туршия

Дата: 11.02.2016
Източник: Николета
ТИТЛА: Експериментатор
Бърза туршия
 
Необходими продукти:
1 кг карфиол
5 кг зеле
1 кг моркови
1 кг зелени чушки
1 връзка керeвиз
1 глава чесън
за маринатата:
700 мл винен оцет
1,2 л вода
500 г захар
200 г сол
3-4 зърна бахар
20 зърна черен пипер
1-2 дафинови листа
500 мл олио
 

Начин на приготвяне:
1
Зеленчуците се почистват и се нарязват в голяма купа.
2
Продуктите за маринатата се смесват, слагат се на котлона и сместа се оставя да заври, след което съдът се дърпа от огъня.
3
Нарязаните зеленчуци се заливат с маринатата и се оставят да престоят 24 часа, като се разбъркват няколко пъти. Няма нужда от буркани.
4
Туршията трябва да се остави на студено място.



Съвети:
Освен зелени чушки може да използвате и червени чушки или чушки с друг цвят, за да стане туршията по-шарена.

Туршията е подходяща за гарнитура към всяко ястие.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


300 ДУШИ ОНЛАЙН
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта