Бързи пилешки бутчета

Хем са лесни за приготвяне, хем има тънкост, която ги прави специални
Източник: Бон Апети
Дата: 02.02.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12 долни пилешки бутчета
3 скилидки чесън
50 мл десертно вино „Марсала”
4 с. л. краве масло
1 с. л. зехтин
1 с. л. сок от лимон
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бързи пилешки бутчета

В тиган се загряват зехтинът и половината от маслото. Бутчетата се овкусяват със сол и черен пипер и се запържват от всички страни. Намалява се силата на огъня и съдът се похлупва. Готвят се 20–25 минути като се обръщат през 5 минути.

 


2
Бързи пилешки бутчета 2

Чесънът и магданозът се нарязват наситно. Месото се изважда, силата на огъня се увеличава, добавят се чесънът и магданозът, виното и сокът от лимон. Дърпа се от огъня и се добавя останалото масло.

 


3
Бързи пилешки бутчета 3

Бутчетата се сервират със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2017
Направих рецептата с горни бутчета, станаха много вкусни :)
2.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2014
Много яки станаха, но си признавам от втория път след като увеличих малко повече времето. Може би и да е от бутчетата, но ако се прибавят още 10 мин. няма как да не станат :)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2013
Най-хубавите бутчета които съм приготвяла досега!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: