Бързо пилешко фрикасе

Дата: 12.05.2010
Източник: Бон Апети
Бързо пилешко фрикасе
 
Необходими продукти:
2 пилешки бутчета
300 мл прясно мляко
1/2 глава лук
2 моркова
2 с. л. брашно
2 с. л. олио
1 дафинов лист
4 стръка магданоз
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Бутчетата се слагат да се варят в подсолена вода.
2
В малка тенджерка се запържват лукът и морковите, нарязани на кубчета, и се доливат 100 мл вода. Щом водата изври, се сипва млякото, слага се дафиновият лист.
3
Когато зеленчуците са добре сварени, брашното се размива в 3 с. л. вода и на тънка струя се сипва млечно-зеленчуковата смес, като се бърка с вилица. Щом стане като каша, се отстранява от огъня.
4
Сварените бутчета се обезкостяват и се отделят жилите и кожичките. Месото се накъсва и се сипва в кашата. Поръсва се с наситнения магданоз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2016
Много вкусно, добавих и малко бял пипер, според мен му отива
4.
Изпрати
лично съобщение

11.08.2016
Направих го с малка разлика. Добавих чесън и лимонов сок, а вместо олио използвах масло. Стана много вкусно.
3.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2013
Сварените бутчета се обезкостяват и се отделят жилите и кожичките. Месото се накъсва и се сипва в кашата. Поръсва се с наситнения магданоз и се сервира.
2.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2013
Лесно и вкусно.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
много лесно и вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


365 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта