Белгийски шоколадов мус

Дата: 10.11.2006
Източник: Бон Апети
Белгийски шоколадов мус
 
Необходими продукти:
300 г натурален шоколад (80% какао)
100 мл сметана (40% масленост)
3 жълтъка
1 к. ч. кафе
3 с. л. захар
бишкоти и нуга стърготини за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Белгийски шоколадов мусШоколадът се сипва в малка тенджера, налива се кафето и се загрява, докато шоколадът се разтопи. След това се сваля от котлона и се прибавят предварително разбитите жълтъци, като се бърка.
2
Белгийски шоколадов мус 2В отделна купа се сипват сметаната и захарта и се разбиват на сняг. Постепенно се добавят към разтопения шоколад.
3
Белгийски шоколадов мус 3Мусът се сипва в подходяща чаша. Украсява се с нуга стърготини и бишкоти, оставя се за кратко да стегне и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта