Белгийски вафли с шоколад

Уникално лесни вафли
Източник: Mariana Yankova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 22.12.2015
Белгийски вафли с шоколад
Белгийски вафли с шоколад
Белгийски вафли с шоколад
 
Необходими продукти:
1 яйце
1/2 ч. ч. прясно мляко
4 с. л. захар
2 ч. л. суха мая
1 ч. ч. брашно
4 с. л. краве масло
1 с. л. ванилия (по желание)
80 г шоколад (по избор)


Начин на приготвяне:
1
В купа смесваме яйцето, затопленото мляко, захарта, маята и ванилията (по желание) и разбъркваме добре.
2
Сипваме половината брашно към сместа и разбъркваме, докато сместа поеме брашното.
3
Добавяме разтопеното масло и разбъркваме. Изсипваме и останалото брашно и отново разбъркваме, докато сместа поеме брашното.
4
Покриваме купата с прозрачно фолио и оставяме тестото на топло за около 1 час, да втаса.
5
Разбъркваме леко втасалото тесто и добавяме нарязания наситно шоколад.
6
Загряваме уреда за гофрети. Гребваме с лъжица от сместа и сипваме в центъра на формата. (Аз слагах по малко от сместа, за да станат по-малки вафлите и да придобият форма като тази на снимката, а не квадратна. Може да оформите вафлите по желание).
7
След като вафлите се изпекат, ги намазваме с масло. По желание ги заливаме с мед.


Съвети:
Аз използвах черен шоколад, но може да сложите и друг вид - по ваш избор.

Млякото трябва да е топло, но не горещо.

След като разтопите маслото го оставете съвсем леко да се охлади, преди да го добавите в сместа.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: