Беляши

Дата: 02.02.2008
Източник: Бон Апети
Беляши
 
Необходими продукти:
500 г брашно
черен пипер и сол на вкус
1 щипка кориандър
1 глава лук
250 г кайма (смес)
1 ч. л. сол
2 с. л. краве масло
3 с. л. захар
1/2 кубче мая
1 белтък
1 яйце
250 мл прясно мляко
олио за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
БеляшиМаята се разтваря в млякото. Добавят се 1 с. л. захар и 2 с. л. брашно. Сместа се разбърква, покрива се с кърпа и се оставя да шупне.
2
Беляши 2Брашното се сипва в дълбока купа и в средата се оформя кладенче, в което се излива маята. Добавят се 2 с. л. захар, солта, яйцето и белтъкът и се замесва тесто. Тестото се разделя на три топки и се оставя да втасва.
3
Беляши 3Каймата се смесва с нарязания наситно лук.
4
Беляши 4Подправя се с кориандъра, солта и черния пипер и се разбърква.
5
Беляши 5Едната топка тесто се разточва на тънка кора и с помощта на пръстен се оформят кръгове.
6
Беляши 6Всеки кръг от тесто се пълни с кайма и се завива, така че да се вижда плънката.
7
Беляши 7Беляшите се пържат в нагорещено олио първо откъм каймата, след което се обръщат и се пържат до златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта