Берберско плато

Дата: 13.08.2003
Източник: Бон Апети
Берберско плато
 
Необходими продукти:
зеленчуци по избор – краставица, домати, чушки, тиквички, па
1/2 връзка магданоз
1 ч. л. кимион
3–4 скилидки чесън
сок от 1/2 лимон
5– 6 с. л. зехтин
250 г червен фасул
1/2 връзка магданоз
2–3 с. л. зехтин
сол и лют пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Берберско платоФасулът се сварява, като една малка част от водата, в която е варен, се запазва. След това се пюрира в кухненски робот или блендер заедно със запазената вода и всички останали съставки, посочени за пюрето. Полученият сос не трябва да е гъст.
2
Берберско плато 2Фасуленото пюре се сервира в малка купичка. Към него се предлагат препечен хляб и нарязани зеленчуци по избор – домат, чушка, бланширана тиквичка, печен или пържен патладжан и т.н. Зеленчуците се поливат с няколко лъжици зехтин, посоляват се и се поръсват с нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


531 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта