Берберско плато

Източник: Бон Апети
Дата: 13.08.2003
Берберско плато
 
Необходими продукти:
зеленчуци по избор – краставица, домати, чушки, тиквички, па
2–3 с. л. зехтин
1/2 връзка магданоз
250 г червен фасул
5– 6 с. л. зехтин
сок от 1/2 лимон
3–4 скилидки чесън
1 ч. л. кимион
1/2 връзка магданоз
сол и лют пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Берберско плато
Фасулът се сварява, като една малка част от водата, в която е варен, се запазва. След това се пюрира в кухненски робот или блендер заедно със запазената вода и всички останали съставки, посочени за пюрето. Полученият сос не трябва да е гъст.
2
Берберско плато 2
Фасуленото пюре се сервира в малка купичка. Към него се предлагат препечен хляб и нарязани зеленчуци по избор – домат, чушка, бланширана тиквичка, печен или пържен патладжан и т.н. Зеленчуците се поливат с няколко лъжици зехтин, посоляват се и се поръсват с нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: