Бибимбап

Дата: 17.09.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г ориз с къси зърна (за суши)
80 г спанак
2 моркова
1 тиквичка
50 г соеви кълнове
300 г свинско контрафиле
1 с. л. паста кочуханг
6 скилидки чесън
3 с. л. сусамово олио
6 с. л. соев сос
4 яйца
олио за пържене
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Бибимбап Оризът се сварява според указанията на опаковката.
2
Бибимбап  2Чесънът се наситнява и 3/4 от него се смесват със соевия сос и сусамовото олио.
3
Бибимбап  3Спанакът се бланшира в подсолена вода, шокира се в леденостудена вода, отцежда се и се изстисква. Овкусява се с малко от сместа със соев сос.
4
Бибимбап  4Кълновете се бланшират и също се овкусяват с малко от соса.
5
Бибимбап  5Морковите и тиквичката се режат на пръчици и се запържват поотделно в уок, с малко олио.
6
Бибимбап  6Месото се реже натънко и се пържи до готовност в олио, в уок, заедно с останалия чесън и 1 с. л. кочуханг.
7
Бибимбап  7Яйцата се изпържват на очи, така че жълтъците да останат рохки.
8
Бибимбап  8В купа се сипва от ориза и се овкусява с останалата смес със соев сос. Отгоре се слага едно яйце и върху него – соеви кълнове, месо, спанак, моркови, тиквичка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


300 ДУШИ ОНЛАЙН
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта