Бирени пръчици

Дата: 30.06.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г ръжено брашно
200 г типово брашно
250 мл бира
1/2 кубче мая (20 г)
1 1/2 с. л. кисело мляко
1 ч. л. сол на вкус
маково семе, овесени ядки, сусам и брашно за овалване
олио за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Бирени пръчициДвата вида брашно се пресяват и се смесват. Постепенно се разбъркват с разтворената в киселото мляко мая, поръсват се със солта. На части се налива и бирата и се замесва тесто.
2
Бирени пръчици 2Тестото се навива на фитил, след което се разделя на 14 части и от тях се оформят еднакви по големина топки.
3
Бирени пръчици 3Четири от топките се разделят на две части, след това всяка част се разточва на фитил с дължина около 20 см.
4
Бирени пръчици 4Фитилите се намазват с вода и половината се овалват в брашно, другата половина – в мак. Два по два се сплитат на плетка и се подреждат в намазнена тава.
5
Бирени пръчици 5Останалите топчета тесто се разточват на по-дебели фитили (с големината на хаванска пура), овалват се в маково семе или сусам и по повърхността им с ножичка се оформят ръбчета. Нареждат се в тавата и се оставят да втасат за около 1 час.
6
Бирени пръчици 6
Бирените пръчици се поставят в предварително загрята на 170 градуса фурна и се пекат около 10 - 15 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


180 ДУШИ ОНЛАЙН
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта