Бишкотена торта

Дата: 20.12.2013
ТИТЛА: Експериментатор
Бишкотена торта
 
Необходими продукти:
за крема
1 л мляко
4 яица
150 г захар
1 ванилия (бурбонска)
1 малка опаковка заквасена сметана
1 пакетче желатин
5-6 лъжици брашно
за карамела:
130 г захар
за гарниране:
1 компот от праскови
2-3 пакетчета италиански бишкоти

Начин на приготвяне:
1
Млякото се кпва със захарта и ванилията,като се оставя малко от него, за да се разбият яицата и брашното.Към тази смес с е сипва от горещото мляко, за да се темперира и след това при непрекъснато бъркане се връща обратно на котлона. Кремът се вари до готовност.
2
Желатинът се накисва в студена вода и се добавя към крема,когато е охладен до 60 градуса и се разбърква, за да се смесят добре. Като изстине още малко, се добавя заквасената сметана,а като изстине напълно, се слагат разбитите на сняг белтъци. Аз го охлаждам, като поставям тенджерата в купа студена вода с лед.
3
Бишкотена торта 3Захарта се карамелизира до средно светъл карамел.В нея се потапя всяка бишкота от захаросаната й страна и се подрежда в правоъгълна форма, като се напоява със сиропа от компота, който се затопля в купата където сме правили карамела. Като се разствори, се слага малко прясно мляко. Отгоре се поставят нарязани праскови и се покрива с половината крем. Следват другите бишкоти, праскови и останалият крем.
4
Бишкотена торта 4Финализира се с няколко карамелени бишкоти, смлени в грайндер. След като престои минимум 8 часа в хладилник може да се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта