Бисквитена торта с банани и маскарпоне

Дата: 06.03.2016
Източник: Vasilka Stoilova
ТИТЛА: Чирак
Бисквитена торта с банани и маскарпоне
 
Необходими продукти:
2 големи пакета обикновени бисквити
4-5 банана
500 г сирене „Маскарпоне“
400 г заквасена сметана
150 мл прясно мляко
200 г млечен шоколад
пудра захар на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Маскарпонето се разбива заедно със заквасената сметана, до получаването на хомогенна смес, след което се прибавя желаното количество пудра захар и се разбърква добре.
2
Шоколадът се разтопява на водна баня и бананите се режат на шайби.
3
Бисквитите се топят в прясното мляко и се нареждат на дъното на тавата, след което се слага крем, а върху него се нареждат бананите и най-отгоре се поръсва разтопен шоколад.
4
По този начин се реди до изчерпване на продуктите, като най-отгоре се завършва с крем. Препоръчително е тортата да престои 8-12 часа в хладилник преди консумация, за да може да се стегне хубаво.


Съвет:
Може да използвате и какаови бисквити, за да стане тортата по-интересна.

Отгоре тортата може да се украси с натрошени бисквити или по желание може да се залее с остатъка от разтопения шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


383 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта